morkusovic česneky

morkusovic česneky

sobota 30. července 2011

Ze života jedné kočky..

Narodila jsem se 14. května před 4 lety. Jmenuji se Micinka, ale Vanesska mi říká Micouši. Mám nádherně bílý kožíšek, který se ovšem vůbec nešpiní, což je veliká výhoda. Hustý kožíšek po babičce Britské modré. Jsem vzorná neb neskáču po nábytku, nekradu žádné jídlo nic neničím.
Mám velkou slabost pro jakékoliv provázky, nitě, stužky. A tu je něco z mé fotogalerie....



























Krásný večer Vám všem přeje.....Micinka a spol.

pondělí 25. července 2011

morkusovic keramičení

   Krááásné pondělní skoro poledne,
venku je pouhých 15°C což je opravdu letní počasí....aspoň, že neprší...
   Včera večer jsem s napětím otevírala pec, pač jsem dala na výpal kluky ježčí a netušila jak dopadnou, dle mého soudu dopadli skvěle. Skvěle vypadají i dlouhonohé ptačí dámy, které jsem měla v hlavě už rok, no jen ten čas... ale jsou tu. Usměvavé ptačí dámy na elegantních nožkách.

                             .....................a tu jsou fotky





        .....a tu jsou ptakoší dlouhonohé dámy.....





                                     ...a pár ptáčků na závěr...





     Kráááásný den Vám všem Vaše Zmorkusovic

neděle 24. července 2011

Meruňkový koláč

   Miluji meruňky v jakékoliv jedlé podobě, zdůrazňuji jedlé pač v tekuté mi tedy nechutná...chi chi
Meruněk máme zásoby ze všech stran příbuzenstva, mražák je naplněn, až se zima zeptá a bude chuť na koláč.....jsme připraveni....
  Používám můj leta oblíbený a velice jednoduchý recept, dle období obměňuji ovoce.

Recept na drobenkový koláč

2hrnky polohrubé mouky
1hrnek cukru
1/2 Stely (Hery...) uděláme drobenku a 1 hrnek (stále stejný)- oddělíme
přidáme 2vejce, vanilkový cukr a 1/2 hrnku vlažného mléka
Těsto na plech, rozložíme ovoce a posypeme oddělenou drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě 180°C    30min.

                                                drobenka

                                                 před upečením
                                                    po upečení
                               Dobrou chuť...Vaše Zmorkusovic