morkusovic česneky

morkusovic česneky

neděle 31. srpna 2014

vítejte, či řačte vstoupit

   Krásný poslední prázdninový den,
altán je hotový, i "pergola" ze starého žebříku, je i zasazená akébie bílá, ta to krásně poroste, je to vděčná liánovitá rostlina, na jaře krásně kvete a nááádherně voní. Zakryje tak pohled od sousedů. Vnitřek je také hotový, velmi pohodlný a když se díváte na jezírko, také uklidňující. Jediné co chybí, to správné pohodlné, odolné křesílko na venkovní sezení, nu až mě některé "ťukne do nosu".
Vítejte a užijte si poslední hodiny prázdnin, já osobně se moc těším, zítra po dvou měsících bude dopoledne v domě TICHO.











čtvrtek 28. srpna 2014

altán

   Krásný večer Vám všem,
děkuji za nádherné komentáře, moc si všech vážím, děkujiiiiii.
Pár dní nám nepřálo počasí, podlaha stále lepila, tak se nedalo do altánu vlézt. Ale dnes, od rána tak krásně svítilo sluníčko, vše vyschlo, dokonce i 3 pračky prádla, na sušáku uschly raz dva. Jako kdyby nemohlo toto počasí ještě několik týdnů vydržet, co?
   V altánu je stará lavice, která nevím k čemu sloužila, pač je tak úzká, že se na ní sedět opravdu nedá, k ní je přidaná další část vyrobená z palety a suma sumárum to dává pohodlnou a velkou postel, "cívku" jsem dostala, tímto Evičce mooooc děkuji a zbytek je dům dal, polštáře GG a režné od Klárky, která je určitě pozná, už je mám doma také nějaký ten pátek.
   no ještě budu ladit......
















neděle 24. srpna 2014

altán.....pokračování

   Krásné nedělní ráno,
u nás svítí sluníčko,  tudíž za oknem naprostá nádhera, ale venku nic moc brrrrrr
Děkuji za nádherné komentáře tu i na mmb, takový obrovský ohlas, jsem opravdu nečekala.
Všechno jsme stavěli sami, já to nakreslím, přesně propočítám, co a jak bude dlouhé, široké,.. co kam přijde a pak společně postavíme, jsme dokonale sehraní, proto to nám jde tak rychle.
Altán už má šedý nátěr, vnitřek je celý bílý, když dnes počasí dovolí, na podlahu namaluji béžové kostky, vydrhnu okna a pak začnu "vymazlovat". Podesta přijde až nakonec.
Šedá barva je od manžela z práce, použitelná jak na omítky, sádrokarton, dřevotřísky, aj, vnitřek klasika bílá, černé kovové koše jsou ulovené na aukru, jsou z Anglie, kovové židle mám už dlouho, jsou též z aukra.














úterý 19. srpna 2014

altán

  Všechny Vás moc zdravím,
po dlouhém vymýšlení, malování, počítání, měření nám v pátek přivezli potřebné dřevo a práce na altánu mohla začít.
   Altán už stojí, je celý pobitý, zatím chybí šindel, na kterou se manžel chystá zítra. Vnitřek altánu bude celý bílý, na podlaze mé oblíbené kostky, v hlavě mi "šroubuje" zařízení, vše bude z toho co se u nás najde. Ještě přemýšlím nad barvou z venku, ale vyhrává asi šedá, kterou už máme na zahradním domku. Podesta před domečkem bude buď namořená ořechem, nebo ještě párkrát zaprší a celá krásně přirozeně zšedne a jen pak napustíme něčím bezbarvým a nelesklým. Kolem oken budou bílé rámečky, které přijdou až nakonec.
Na podestě bude sezení,  "pergola" ze starého žebříku, po kterém se bude pnout bílá akébie (ta už čeká na své nové místo).
  Pár fotek, od začátku až do aktuální fáze. Mějte se fajn...