morkusovic česneky

morkusovic česneky

sobota 17. října 2015

"mazlíci"

   Krásný sobotní večer Vám všem,
dnes bylo tak nádherné podzimní počasí, po týdnu přestalo pršet, hurá. Konečně jsem se dostala k úklidu na zahradě, ostříhání zmrzlých truhlíků, uklizení kal a vyndání mečíků ze země. Manžel posekal, zryl mi nový záhon, který jsem hned osadila novými rostlinami a zasadila do zeleninové části nové jahody, poněvač ty stávající letošní vedra nepřežila.
   Nu a abych se dostala k těm mazlíkům, ryze domácí výroba, já přispěla keramickými doplňky..... dnes jsme se nasmáli, pač každý v nich viděl něco jiného, jednou foxlíka, mickey mause, jeden je tak nakloněný jako kdyby říkal "hoooď mi tenisák",,,, jsou to morkusovic mazlíci, nebo tedy srnečci a vy uvidíte koho uvidíte......mějte se všichni fajn









pondělí 12. října 2015

rok s bohyškami

   Všechny Vás moc a moc zdravím,
děkuji za nádherné komentáře a velice milé návštěvy, opět jsem během posledního týdne poznala hromadu nových lidí, všem moc děkuji a tímto také moc zdravím....
 aktuální stav


   Stále se najde fůra lidí, kteří se mě ptají na bohyšky (hosty).
Bohyšky v nádobách jsou celoročně už několik let, nikam neuklízím, nezakrývám, ale zalévám i v zimním období. Spousta lidí si myslí, že jim rostliny, nejen bohyšky, v nádobách v zimně zmrzly, ale ve většině případů uschly. Takže doporučuji, pokud nemrzne občas zalít, nebo když je sníh, tak zasypat sněhem, který bude pozvolna tát. Bohyšky se momentálně krásně vybarvují, jakmile přemrznou, listy se jak já říkám blemcnou, pač toto slovo je naprosto výstižné, sesbírám jak na záhonech tak i v nádobách a vyhodím. Nádobové jen s estetického hlediska nazdobím. Se záhonovými kromě ostříhání odkvetlých stonků a odstranění listů nic nedělám.
Z jara jak v nádobách bohyšky začnou rašit, odstraním dekoraci zkypřím půdu, případně doplním a jednorázově přihnojím granulovanými slepičáky, toť vše.
   A jak šel s bohyškami rok?
leden

únor
 začátek března
 březen
konec března
duben

 květen

 konec května
červen

červenec

 srpen

září

 začátek října
říjen
listopad
 začátek adventu

prosinec






středa 7. října 2015

interiérový pozdrav od nás

   Krásný večer Vám všem,
u nás už je pár dní opravdu podzimní počasí se vším všudy, ovšem když vyleze sluníčko, které prozáří a ohřeje dům, je to nádhera a rozhodně to u nás doma oceňují i čtyřnozí miláčci.
   Opět přikládám pozvánku na vánoční jarmark u nás, jste srdečně zváni ať jste odkudkoliv.