morkusovic česneky

morkusovic česneky

pondělí 25. ledna 2016

zahrada v zimě

   Krásné pondělí Vám všem,
v sobotu jsme se dočkali i my a i u nás nasněžilo. Vyslala jsem manžela, aby něco nafotil, pač u nás, je v posledních letech sníh vzácnost, nu a ještě že, protože přišla obleva a v neděli už byl fuč.
   A komu by se už stýskalo po jaru, skladem mám hromadu keramiky jak drbny, ptakoše všech tvarů či velikostí, různé zápichy, ptáčky, tulipány, kvítí, pítka, věnečky, slepičí poklopy, kuřátka a hromadu jiných radostí, jste srdečně zváni, keramický obchůdek je stále otevřen.
























čtvrtek 21. ledna 2016

u nás

   Všechny Vás moc a moc zdravím a z celého srdce děkuji jak za přání tak i za skvělé rady,
stehy mám venku a jizva se díky Vám krásně hojí, ještě jednou dííííky, jste zlatíčka.
Dneska ráno jsem měla lehce nervy v kýblu, nějak to na mě dolehlo, s jednou rukou, se obléct, mi dnes prostě nešlo, ještě, že mám malou pomocnici, která mě i ráno hrozně pobavila:
Ráno když koukla ven, kříčí "venku je kupa sněhu" nu abych to uvedla na správou míru, máme jen poprašek, jenže ač Vani bude na jaře už 7, sníh "viděla" nebo zažila v 1,5roce v kočárku a od té doby u nás sníh žádný nebyl, jen námrazy, tak i ten poprašek má za kupu sněhu a s takovou radostí letěla do školy...mějte se fajn












úterý 12. ledna 2016

tulipány

   Všechny Vás moc moc zdravím,
minulý týden byl velmi rušný a náročný, ale hurá mám jej za sebou. Na Tři krále jsem nastoupila v Českých Budějovicích na ortopedii ke 4. operaci mého ramene, snad poslední. Dle doktorů se operace úspěšně podařila, i dle mého neodborného oka, mám rameno tam kde má být, což je super... Je to můj nejlepší dárek k narozeninám, neb jsem od víkendu opět o rok starší a jako každoročně, dostala jsem od manžela překrásné tulipány, které miluji.

Mám na Vás prosím dotaz, mám po operaci dost velkou jizvu, máte někdo opravdu fungující tip na mast, gel, krém,... který by jizvu dobře zhojil a hlavně zmenšil či co nejvíce zneviditelnil..... budu za tipy moooc vděčná, předem děkuji.......






neděle 3. ledna 2016

"prádelna" vánoční projekt

   Všechny Vás vítám při prvním letošním příspěvku,
už se stává pravidelností, že padne 25.12. a my už se nudíme.... letos jsme se tedy nenudily, jelikož v dílně bylo práce až nad hlavu, ale přinutily nás okolnosti. Příští týden "opět" nastupuji na operaci svého pravého ramene, už po 4.... a jelikož budu zase min. 2 měsíce bez ruky, a jedna z nadlidských činností je prádlo, pořídila jsem si konečně sušičku. Nu dámy, nechápu, jak jsem mohla bez ní vydržet tak dlouho, kdo stále váhá doporučuji. Nu abych se dostala k tomu podstatnému, náš domek je skvělý, ale přeci, mi chybí jedna místnost: PRÁDELNA. Do naší mini koupelny s wc se tedy vešla i "prádelna". Je to kout pod schody, a aby toho nebylo málo v rohu jsou dvířka komínu, která musí být přístupná. Tak jsem vymyslela a namalovala pojízdnou almaru, ve které je pračka i sušička. Manžel kout vybílil, vyrobil almárku, já ledabile natřela a pověsila záclonu, která kdysi sloužila na postýlce jako nebesa. Vznikl i velký odkladový prostor jak na poskládání prádla, tak i případnému žehlení.
Nad almárkou si to říkalo o nějakou polici pro různé potřeby, po neúspěšném hledání na netu si nás našla sama, naši ji našli při úklidu v garáži, je jen vypucovaná a nechaná s přírodní patinou zavěšená na místě, ještě vyměním tu úchytku a bude to....
PS: naše umyvadlo je velmi oblíbené místo našich koček, tentokrát jej okoupila Lilinka