morkusovic česneky

morkusovic česneky

čtvrtek 30. června 2011

První testování v naší pizza peci

V letní kuchyni máme kromě zabudovaného vařiče, gril, ale hlavně vytouženou pizza pec.
Včera konečně dorazily potřebné roury na komín, hned jsme ji musely vyzkoušet. V 7večer jsem honem dělala těsto na naši velice oblíbenou Foccaciu, ještě, že jsem měla zapnutou pec na keramiku a mohla jsem tak nechat těsto v teploučku kynout, naplnit oblíbenými dobrotami a šup s ní do pece.
Nádherně to zavonělo, upečeno bylo raz dva a..... chuť nepopsatelná, v troubě vynikající, ale z pece opravdu žrádélko....
Foccaia
1/2kg hladné mouky, 1 1/2lžičky soli, 1lžička cukru, celý sáček sušeného droždí, 3dcl teplé vody a 3 lžíce olivového oleje. Zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Poté neválíme válečkem, ale krásně vytahále obdélník rukama. Naplníme tím co milujeme, třeba nivou a jinými sýry- nastrouháme na hrubém struhadle. Stočíme dáme na plech a pečeme 30min. na 180°C (v peci je teplota vyšší a peče se kratší dobu)
Ihned po vyndání z trouby potřeme (l lžíce mléka+ 1 lžíce oliv. oleje) udělá to nádhernou leskou kůrčičku.



Dobrou chuť.......

A jdeme na to...

Předem Vás vítám na svém blogu a omlouvám se za nedokonalosti, já je časem vychytám...snad..
Dnes byl krásný den a nejen proto, že začaly prázdniny, snad se i dočkáme letního počasí, aby jsme si je mohly všichni po svém náležitě užít.
Dnes byl i krásný den proto, že po měsíci skončila soutěž v Marianne- bydlení o nejlepší proměny. Skončila jsem s naší letní kuchyní na krásném 28. místě, obrovské hromady jiných proměn.




Tímto musím poděkovat všem úžasným kočenkám hlavně z mmb které poctivě hlasy celý měsíc posílaly. DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍKY....