morkusovic česneky

morkusovic česneky

středa 28. prosince 2011

VLOČKY

   Krásný večer Vám všem,
   Vánoce bleskovou rychlostí pomalu končí, na Tři krále uklidím vánoční dekorace. Aby nezůstalo pusto prázdno, vyrobila jsem dnes spousty vloček, pač vločky k zimě patří a do jara je hoooodně daleko.
   Kdo by se nudil jako dnes já, může si vločky vyrobit také, já si je rozvěsím na větvičky, mohou se též nalepit tavnou pistolí na tyčku a doplnit do truhlíků a jiných dekorací.

   Vykrajovátka jsem si za pár korun koupila na MMB vločka 1 a vločka 2, dále potřebujete modurit bílý a hladký váleček.
Pár velice důležitých rad:
Modurit je před zpracováním tvrdý, je velmi důležité mít opravdu vymydlené čisté ruce, jinak se morurit lehce zašpiní. Po chvilce mudurit změkne. Já pracovala na lince, je krásně hladká, podklad je potřeba stále vlhčit vodou i váleček, aby se Vám to nelepilo. Vyválíte placku, vykrajovátka od 2 vykrojení namáčet, jinak se to lepí. Doporučuji jestli máte nějaký podnos, který snese vodu a má zvýšený okraj, nalejte si na něj vodu, tak, aby bylo dno pokryté, jinak se to přilepí.





Když máte vše vykrájené, kladete opatrně, aby se Vám vločky nezdeformovaly do hrnce se studenou vodou- to je velmi důležité, jinak Vám vločky popraskají. Můžete skládat i ve vrstvách na sebe.

Přivede k varu a vaříte cca 10-15min dle velikosti a tloušťky výrobku.

 A tu už je hotovo, dírky na pověšení jsem do vloček nedělala, jsou malé, jednoduše pověsím na bavlnku nebo jemný provázek za některý z "paprsků"


Fotila jsem zatím položené na terase, až po Třech králech uklidím vánoční, rozvěsím vločky.


Krásný večer Vám všem, já jdu koukat už po x-té na můj hrooozně oblíbený film "Dům u jezera"
pa pááá Vám všem Zuzka morkusovic



sobota 24. prosince 2011

ŠTĚDRÝ VEČER...

Moje milé...
Děti už spinkají, nadšení obrovské, tak to má být. V televizi právě dávají Popelku, která nesmí o vánocích chybět. Já mám nožky nahoře a je mi krapet těžko......chi chi komu ne??? chi chi












Kočenky moje Všem ze srdce přeji krásné poklidné svátky, hodně štěstí, zdraví do nového roku 2012
pa pááá Vaše Zuzka morkusovic

čtvrtek 22. prosince 2011

Srdečné pozvání na zimní procházku u nás

     Všechny Vás co nejsrdečněji zdravím a přeji krásný slunný u nás lehce zasněžený den.
Venku je opravdu krásně. Ráno jsem šla nakoupit, mrkla na kapry, kteří se plácaly u řezníka v kádi, ale hlavně jsem šla vyzvednout časopis Recepty prima nápadů, kde je o nás článek. Budete-li mít chuť si jej koupit, dnes vyšel.


     Jak jsem se zmínila, venku je opravdu nádherně, lehký poprašek sněhu, teplota kolem 1°C a sluníčko krásně svítí. Úplně si to říkalo o příjemné zimní předvánoční fotky.
Tímto Vás srdečně zvu na malou zimní procházku.




















Krááásný den Vám všem Zuzka morkusovic