morkusovic česneky

morkusovic česneky

čtvrtek 30. června 2011

První testování v naší pizza peci

V letní kuchyni máme kromě zabudovaného vařiče, gril, ale hlavně vytouženou pizza pec.
Včera konečně dorazily potřebné roury na komín, hned jsme ji musely vyzkoušet. V 7večer jsem honem dělala těsto na naši velice oblíbenou Foccaciu, ještě, že jsem měla zapnutou pec na keramiku a mohla jsem tak nechat těsto v teploučku kynout, naplnit oblíbenými dobrotami a šup s ní do pece.
Nádherně to zavonělo, upečeno bylo raz dva a..... chuť nepopsatelná, v troubě vynikající, ale z pece opravdu žrádélko....
Foccaia
1/2kg hladné mouky, 1 1/2lžičky soli, 1lžička cukru, celý sáček sušeného droždí, 3dcl teplé vody a 3 lžíce olivového oleje. Zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Poté neválíme válečkem, ale krásně vytahále obdélník rukama. Naplníme tím co milujeme, třeba nivou a jinými sýry- nastrouháme na hrubém struhadle. Stočíme dáme na plech a pečeme 30min. na 180°C (v peci je teplota vyšší a peče se kratší dobu)
Ihned po vyndání z trouby potřeme (l lžíce mléka+ 1 lžíce oliv. oleje) udělá to nádhernou leskou kůrčičku.



Dobrou chuť.......

5 komentářů:

  1. Ahoj Zuzííííííííííí,tak jsem hrdá a šťastná,že ti můžu napsat prvni komentář a být tvou první fanynkou,tady na tvém blogu :o) Zuzi krásné léto tobě tvým blízkým a plno nádherných a úžasných nápadů. Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Zuzu vítám Tě mezi blogerkami, také se přidávám k Markétce, budu pravidelným návštěvníkem a fanouškem. Přeju příjemné léto M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojk Zuzko,vítám tě mezi blogerkama! Z tvé letní kuchyně už umírám dlouho,je to dokonalost! Moc se těším,jak k tobě budu pravidelně chodit na návštěvu.

    Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím z Vrchlabí:-)Koukám,koukám a vidím...a rodost mám.To je dobře,že sis udělala blog.Každý den přijdu na kafčo jo.Ať se daří s pozdravem Žaneta.

    OdpovědětVymazat