morkusovic česneky

morkusovic česneky

pátek 9. srpna 2013

srpnová zahrada

   Krásný páteční podvečer, musela jsem se podívat, jestli opravdu páteční, nějak mi ty dny přijdou stejné...
dnes se venku krásně ochladilo, větrám o sto šest celý dům, pač i ten náš kamenný se za těch několik opravdu horkých dnů, pěkně ohřál. Je to skok včera skoro 40°C a dnes 19°C, honí se celý den mračna a hurá občas i sprchne, zahrada to už fakt potřebovala.
   Na zahradě kvetou slunečnice od ptáčků, které jsme celou zimu krmili, úžasná odměna za péči, nu jen co dozrají, zase si je vyzobají... Začíná rozkvétat ořechoplodec či (ořechokřídlec) má nádhernou blankytně modrou barvu, moc se mi líbí. Kvetou hortenzie, růže, rozkvétají ibišky a mečíky....atd.
   Na konci zahrady, než je strmý kopec dolů, se tyčí nádherný a obrovský ořech, hledám nějaké inspirace, jak to kolem něj zútulnit, je tam krásný chládek a výhled na celou zahradu, určitě tam bude něco na sezení. Kdyby jste měli nějaký nápad či inspiraci, sem s ní, budu moc ráda.
   Nu a teď, račte vstoupit...










































15 komentářů:

  1. U vas je tak krasne, ty keramicky svitilny jsou naprosto uzasny jednou si je od vas budu muset koupit. A sezeni pod orechem je nejlepsi lavicka kolem kmenu o tom snim hrozne dlouho :-)

    Hezky uprseny letni vecer Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzi, toolik inspirace mi předáváš svým domovem.. jé .. jak já bych chtěla támhle a tuhle taky dát dekorace a jen tak v záhoně nebo u dveří opřít toto či tamto.. uáááá nemůžu.. naše Máší.. by hned úřadovala, a tak se kochám všemi těmi detaily u Tebe.. a mohu jen tiše závidět, že můžeš bez omezení dekorovat, čančat i venku.. :-).. jinak také postupně vytahuji ptačí klece :-) jsou krásné.. viď ..:-) a moc se mi líbí dveře - jak jsi je natřela červeně a to kování.. to se asi budu opičit.. a naše hnědé změní barvu .-)Pod ořešákem.. už příroda udělala své.. je to krásné místo, které bych v létě využívala k hostinám.. ala tuscana.. dloouhý stůl, židle, plnou tabuli, na větvích skleněné svícínky.. Krásný večer

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzko, nádhera opět se jen kochám a kochám.
    Měj krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto mě fascinuje, že někdo takhle opravdu žije. Že to nejsou fotky z nějakého zahraničního webu, ale je to realita! Máte to všechno opravdu úchvatné! Díky za možnost se pokochat! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzanko, máte to tam opravdu nádherné! Budu se opakovat, komentáře přede mnou už to vystihly... opravdu krásné. Já se také těším, až Adámek povyroste a nechá v klidu kočičáky stát. Zatím je mám na terase a tam jsou v bezpečí. Ale jednou si je zakomponuji do zahrádky. A slípky a ptáčci jsou v bylinkách, tam si klidně a spokojeně a nerušeně žijou svůj ptačí život :) A myslím, že krom těch kytiček zapichovátek budu nutně potřebovat svícínky :) Ještě jednou zkouknu Vaši nabídku a určo se ozvu :)
    A ořešák? Moc se mi líbí takové ty kulaté stoly pod stromy, vlastně stůl okolo stromu. Ale to asi nedává moc prostor pro velké stolování. Tak na kafíčko a koláček :) Každopádně se moc těším, co tam vymyslíte :)
    Přeji nádherný víkend, Jola

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzi, krása veliká .... ten tvůj vstup s ptačími klíckami a budkami se mi nikdy neokouká, stejně jako tvoje letní kuchyně ...pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzi, krása. A k Tvému dnešnímu svátku, ať se Ti stále daří a plní sny . Věrka

    OdpovědětVymazat
  8. Vracím se na místo činu, neb dnešek je den Tvých jmenin.. takže milá Zuzi. vše nejlepší.. nejkrásnější*** splnění všech přání a spousty radosti :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nenapsala bych to lépe,než Reny.Vaše bydlení je jako sen.Jen bych se dívala, chodila,tiše našlapovala,abych se z toho snu neprobudila...

    OdpovědětVymazat
  10. Moc ráda se procházím tvou zahradou a dýchám tu nádhernou atmosféru.
    Dodatečně ti přeji vše nej k svátku.

    OdpovědětVymazat
  11. Ořešák si přímo říká o kruhovou lavici kolem kmenu. Nejlépe vypletenou z větví jedlého kaštanu. Můj letitý sen, ořešák máme, jen ty větve z jedlého kaštanu chybí:-) Tak jsme to, zatím vyřešili terasou z mrazuvzdorných cihel:-D Přeji ještě spousty krásných tvořivých nápadů, jak v dílně, tak v zahradě!!!

    OdpovědětVymazat
  12. U vás je tak náádherně. Kochám se a kochám...úžasné.

    OdpovědětVymazat
  13. Zuzanko ahoj,
    moc se těším až za Tebou dnes přijedu na návštěvu. Souhlasím s lavicí kolem ořechu, budeš vidět na všechny strany , i z toho srázu dolů, kde plánuješ ty terásky do budoucna. Ještě bych tam zavěsila úplně obyčejnou houpačku a nebo tu látkovou , ta by taky nemusela být špatná. No dne ssnad něco vymyslíme. zatím pa, pa kočko :)

    OdpovědětVymazat
  14. Záhradu maš stále krajšiu a krajšiu...
    Pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
  15. pięknie masz wokoło:)wszystko w moim typie,widzę ogrom pracy Waszej i tym bardziej podziwiam!!!

    OdpovědětVymazat