morkusovic česneky

morkusovic česneky

pátek 8. srpna 2014

neplánované změny

   Krásné sobotní ráno,
sluníčko svítí, dnes bude nádherně.
   Je to pár dní co manžel na zahradě našel obrovskou housenku (12cm), ještě, že mám ten net, hned jsem ji šla hledat, našla jsem ji okamžitě, no a ta potvora se jmenuje drvopleň obecný (vrbový), nu a ta potvora nám sežrala vrbu, schválně si o ní přečtěte, budete koukat. Naše hodně stará kroucená vrba je bohužel pryč, dělala krásné stinné místo na zahradě, nehledě, že jsou pod ní samé stínomilné rostliny, tak ji musím co nevidět nahradit.
   Letos jsou peckoviny úplně obsypané ovocem, větve se pod vahou ohýbají až k zemi, přišly jsme o větší polovinu blumy, zbývají už jen 2 větve, budu muset najít další náhradu.




2 komentáře:

  1. No fuj...vyzera odporne...a tyh stromov je naozaj skoda

    OdpovědětVymazat
  2. Naštěstí vrby rostou rychle,tak snad to rychle nahradí tu krásnou:-(mně to tu úspěšně likvidují srny,plot neplánujeme, takže domeček a tunel rostou pomalu,ale i tak se děti vyřádí a chápou co to tam roste za křoví:-)loni nám napadlo cosi už krásnou třešeň a letos jedna z jabloní vůec nerodí a má také kůru napadenou a to nemluvím o višni,která loni nádherně plodila a než dozrála tak uschla...nějak se stromům u nás nedaří:-(tak krásné letní dny a už žádné škůdce..zase ráda nahlédnu a pokochám se ..jedna fotka a nevím kam dříve koukat co obdivovat.

    OdpovědětVymazat