morkusovic česneky

morkusovic česneky

pátek 15. července 2016

levandulovo a jiný mix od nás

   Všechny Vás moc a moc zdravím,
nějak to utíká 15 dní z prázdnin je fuč, počasí je velmi proměnlivé, ale hurá 2 dny u nás pršelo, tak se zahrada trochu vzpamatovala. Pustili jsme se do naší poslední části zahrady a zasázela jsem první kvítí z mnoha, ale o tom zase někdy jindy.
   V poslední době se toho kolem mě událo nějak moc můj první astmatický záchvat v životě, kdy jsem opravdu myslela, že nedožiji rána, po absolvování koleček po všech doktorech mám potvrzené astma, tak beru narvalo léky, po té naše obě kočky měli šílenou reakci na pipety proti blechám, jedna to málem nepřežila, po této zkušenosti budu raději ty blechy lovit sama, už jsem celkem profík. A do třetice po středeční návštěvě mého ortopeda v Českých Budějovicích, kde jsem nedostala dobré zprávy, se psychicky připravuji na již 5 operaci mého ramene.
   Tak a teď něco veselejšího.
   Kam se u nás podíváte všude suším hromady levandule, která je na prodej. Nadělala jsem opět několik litrů levandulového sirupu, budu pokračovat, nějak rychle mizí. U Zuzky už léta obdivuji levandulové palice, myslím opravdu obří palice, jak jinak u mě, tak jsem se do nich pustila a jsou úúúúúžasný. Na délku mají 40cm a šířku 15cm, vlastně si říkám, proč už jsem si je neudělala dávno, pač je to hrozně jednoduché, jen je potřeba mít k dispozici dlouhé levandule.
   A už poslední věc, vyklízíme pražský dům a já měla takovou radost, když jsem na půdě našla starý velký hrnec, plný dřevěných kolíčků, jinak jsem našla hromadu pokladů.
Mějte se moc a moc krásně
PS: morkusovic keramická dílna i zahrada je otevřená stále, jste tak srdečně zváni Vaše Zmorkusovic
























11 komentářů:

  1. Teda Zuzko, taková levandule! To je můj sen, u vás je to prostě neuvěřitelně nádherné, mým snem je se za vámi někdy do dílny také přijet podívat, jen najít čas na tu vzdálenost od nás:)
    Krásné dny
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji vám Zuzanko spousty sil a hlavně zdravíčka. Moc se kofám na vašich stránkách je to nádhera za nádherou jste velmi šikovná též i můj sen je vás někdy navštívit a utratit spoustu peněz jen ta vzdálenost, ale to já někdy dám mějte se krásně zdraví Vás Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzi, voní to až sem !!!!! Držím palečky, ať je rameno v pořádku a ta "pátá" už je ta poslední !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzi, držím Vám palce ať je to operace poslední! Moc krásné levandulové a nejen ty příspěvky....kolíčky jsou super úlovek!
    Hezké letní dny Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji Vám i čičinám hodně zdraví. Pro Kočky mám malou radu, kupujeme u veterináře žvýkací tablety proti blechám, účinkují perfektně :-)
    Levanduli máte nádhernou a to množství!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzko, tolik levandule, to je úžasné, sirup je bezva (zkoušela jsem poprvé), nejpřednější je ale zdraví, ať je ho víc než té levandule, krásné letní dny,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzanka, veľmi rada chodím na tvoj blog, vždy je tu v čom pokochať sa. Bežala som si kúpiť Marianne bydlení, aby som si mohla oči popásť na krásnom altánku s jazierkom. Levandule máš aj ty požehnane...a sirup som robila tento rok prvýkrát. Chutí naozaj výborne :) Pijem ho z takého pohára ako je ten tvoj :) Teším sa na nový článok o vašom domčeku, zatiaľ prajem aby slúžilo zdravíčko :)
    m.

    OdpovědětVymazat
  8. Zuzko, díky, že dáváš fotky a levanduli můžu jen závidět :) Přeji dny inspirativní i tvořivé,.. jako doposud!

    OdpovědětVymazat
  9. Zuzi, taky jsem letos poprvé umotala paličky, ale malé. a ty kolíčky to je nádhera.
    jo jo, už se k Vám chystám.
    Pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Zuzko, máš krásou levanduli a kolik!!! Já mám na zahrádce aspoň tři trsy, jenže je na nich vždycky tolik včeliček a motýlů, že je mi ji líto ostříhat...Vaše bydlení obdivuji, to jsem už také psala - a pro ostatní: v letním čísle Bydlení je článek o venkovní kuchyni. Myslím, že už v některém z jedněch časopisů jednou byl... Držím palce ramenu. Krásné prázdniny:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Zuzi, krásna teraska..a to okienko vybielené s muškátom..rozprávka!

    OdpovědětVymazat