morkusovic česneky

morkusovic česneky

neděle 9. října 2016

zahrada ve svahu pokračování

   Moc Vás všechny opět zdravím,
pokračujeme se zadní zahradou, horní travnatá část, je zasypaná oblázky, ještě doplním nějaké nízké trávy jako černý sedoulek a nechám do příštího roku, uvidím jak se všem travinám bude dařit. K travinám jsem zasadila pouze dvě kvetoucí krásky a to svíčkovec a verbenu (sporýš argentický) do které jsem se naprosto zamilovala, je nádherná jemná a ta barva....









    Prostřední část je celá osázená břečťanem, u nás v zahradě se mu daří dobře, tak snad se mu bude líbit i tu.
    Spodní vyvýšená část pod poslední kaskádou je osázena kvetoucími rostlinami a spoustou cibulek narciců, bledulek, modřenců, sněženek, česneků, atd....
    V úplně spodní části jsou zakopané obrubníky nachystané na vysypání cest, štěrkem. U plotu jsou falešné dveře, kde budou nalepená zrcadla, u dveří jsou zasazené sloupové tisy. Podél spodního plotu mám oblíbené buxusy, dlužichy a obrovskou hromadu okrasných fialových česneků.
V záhonu kde mám staré spodky šicích strojů a vaničky budou další mé oblíbené a to, bohyšky (hosty), kapradiny, dlužichy a buxusy. Ve vaničkách jsou díry pro odtok vody, štěrk a hlína. Už jsou plné cibulek narcisů a tulipánů, na jaře k nim přidám, z horní zahrady, bohyšky které jsou už moc velké. Ano kdo si všiml, za zahradou máme společnost a to poníka a oslíka, který je úplně jako pohádkový Ijáček.









už od července mi stále kvete a nakvétá vistárie


9 komentářů:

  1. Jsem nadšená,tohle mám tak ráda tu tvojí pestrost.Kouzelné místo:)))Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzko, to je nádhera a co teprve až se to všechno pěkně rozroste.
    majka

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzanko, jsi neskutečně šikovná! Bude to nádhera !!!! Ilona

    OdpovědětVymazat
  4. Zahrada ve svahu má své kouzlo - a až ti vše rozkvete - budu se těšit na foto ♥

    OdpovědětVymazat
  5. This was a huge project, and the result is awesome! Great job, Zuzana! I like the green door! Grasses and verbena look nice!

    OdpovědětVymazat
  6. To bude moc hezka zahrada mám ráda práci na zahradě a vše kolem ní

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzi, kráááása velikáááááá ! Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně se vám to na zahrádce ve svahu rýsuje... :-) Až rozkvetou všechny cibulky, které jsi sem zasadila, to bude panečku na jaře krása. I já už letos zasázela tulipány, narcisky a spoustu krokusů... jsem zvědavá, jestli z toho něco vyraší. Náš hafan přes to totiž neustále lítá s aportem, střevo jedno. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Znamenité, krásne, dík za nápady s hrncami, tie mám vysadené, naozaj stačí to len do štrku dať a je efekt veľký:-)

    OdpovědětVymazat