morkusovic česneky

morkusovic česneky

středa 30. května 2018

operace prsou část1.

    Všechny Vás moc a moc zdravím,
hodně z Vás ví, že se už několik let potýkám se zdravotními kloubními problémy o tom, ale někdy jindy.
   Na podzim loňského roku jsem podstoupila celkovou hysterektomii (odstranění dělohy, vaječníků, atd) protože výsledky po červencové konizaci děl. čípku byly pozitivní na rakovinu.
    Z toho se dostávám ještě teď, návaly, pocity úzkosti, pláč,....nu prostě přechod ve 40 je "super"....
V lednu tohoto roku mě začalo bolet levé prso, objednala jsem se na mamograf a ultrazvuk, v březnu jsem měla levé prso už o číslo větší než druhé a navíc jsem si nahmatala tvrdou bulku, po absolvování UZ měla bulka 3x 1,5cm, ale, že není z čím srovnat, jelikož jsem na UZ prsou byla poprvé, objednali mě tak na kontrolu za měsíc. Mezitím jsem absolvovala 20.března operaci druhého ramene a mé levé prso už bylo obrovské, bolestivé, tvrdé a horké. V den kdy mě propustili z ortop. jsem se hned zastavila na gyn. jelikož bolest už byla větší než u právě operovaného (sešroubovaného) ramene. Hned mi vzali krev jestli tam není zánět, nebyl, tak jsem ještě ten den absolvovala mamograf, UZ a biopsii, jenže za týden už byla bulka 6cm a byl problém, trefit tu správou část na odběr vzorků, ty se odeslaly na Žlutý kopec(onkol. centrum), poté do Plzně. Po skoro 5týdnech přišla zpráva ze žluťáku, ať se co nejdříve dostavím na další biopsii, protože ta první nebyla průkazná.
   Po absolvování druhé biopsie, mi bylo navrhnuto domluvit si konzultaci u jejich onkol. chirurga nebo u plastického chirurga.
   Do týdne mi přišly výsledky, je to nezhoubné, obrovská úleva pro všechny, ale je to rychle rostoucí nezhoubný nádor, který mezitím už vyplnil polovinu mého levého prsu a musí pryč.
   Hned jsem si domluvila konzultaci u plastického chirurga dr. Hýži, a pak už to jelo, termín operace jsem dostala hned za týden. První reakce pana dr. Hýži, odstranit celé prso, to jsem nerozdýchala, protože mám prsa velikosti 70F, co s tím druhým??????
   Proto jsem si konzultaci nedomluvila na onkologii, tam Vám odstraní vše špatné a "tím to hasne" a zase otázka na jedné straně skoro nic a na druhé prso o velikosti F, co to udělá s páteří, postojem, psychikou....atd. Musela bych pak podstoupit další operaci modelaci prsa druhého a podstoupila bych dobrovolně další operaci?????? Po tom co mám za sebou a bohužel díky kloubní anomálii, ještě před sebou???? Vím co se mnou dělají nazkózy, je mi hrozně špatně a díky svému nízkému tlaku se velmi špatně probouzím a byla bych takový masochista, že bych podstoupila narkózu dobrovolně?? Asi ne.
   A už se dostávám k tomu hlavnímu v úterý 29.května 2018 ve 12h jsem podstoupila velkou 4 hodinovou operaci kde mi byl odstraněn nádor, hurá nebyl prorostlý do bradavky, tak mám obě!!!!! Nádor a okolní tkáň měla přes 360g a k tomuto odstraněnému množství mi na stejnou velikost vymodelovali prso pravé, tam bylo odstraněno přes 230g tkáně. Nynější velikost prsou 70B
  Včera 30.května 2018, jsem byla propuštěna z nemocnice a jsem doma.
Pro dnešek končím, ale jestli Vás zajímá co dál, jaké to je, bylo, vše okolo, fotky před, z průběhu operace, potom, atd. písněte mi do komentářů a budu psát dál, či jestli Vás cokoliv zajímá písněte.


26 komentářů:

  1. Zuzko, moc držím palce, ať už je všechno špatné v životě pryč. Rozdáváš tolik radosti druhým, moc jí a hlavně zdravé tělo a klid na duši přeji i tobě.
    Drž se! Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzanko, jste velmi statečná, že se dokážete svěřit s tak osobním problémem. Myslím, že to pomůže spoustě žen. Sama jsem histerektomii prodělala ve 43 letech a moc dlouho mi trvalo, než jsem to "rozdejchala". Moc Vám fandím a přeji všechno dobré. Jaru

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzí,
    jako by nestačilo problémy s ramenem !
    Uff,ještě prso, život ti toho naložil opravdu hodně !
    Přitom kolem se rozdáváš radost, pořádáš jarmarky / také už jsme na podzim byla u Vás/ krásnou keramiku, pozitivní přístup,...
    Bohužel i já po čtyřicítce jsem se začala sypat :-o
    Také mám za s sebou hysterektomii, poté se mi rozhodili záda / vyhřezlá plotýnka/, no je toho víc,...
    Vím, že to je náročné hlavně psychicky, co si budeme povídat i z pohledu ženy!
    Ale nezbývá než se ke všemu postavit čelem!
    Zuzanko, moc a moc Ti držím palečky ať už jsi už zdravá, psychicky i fyzicky !

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivujem vás,že to všetko tak zvládate. Veru len keď som to čítala, mala som zimomriavky po tele. Držte sa a prajem skoré uzdravenie.Veľmi sa mi páči váš blok a vaša záhrada je pre mňa inšpiráciou.

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzanko, přeji vám moc a moc zdraví a hodně sil k překonání všech nástrah, které vám život chystá.Jikta

    OdpovědětVymazat
  6. Hruza...držte se!!!Preji jen a jen zdravi,stesti,klid.Mejte se sedmikrasne.JP

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzanko držím palce!Obdivuji jak to zvládáte.Přeji štěstí a zdravíííí!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Zuzanko,čtu váš blog jen chvíli,ale dnes jste mě teda dostala.Přeji brzké uzdravení a už žádné špatné prognozy.Obdivuji vaši keramiku,až budete schopna, určitě si něco objednám.Vašeho žabáka Huberta bych chtěla mít na zahradě.Určitě napište, jak to pokračuje,držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
  9. Zuzanko,
    držím palečky ,ať se vše v dobré obrátí..........
    Krásné slunečné dny .
    J.

    OdpovědětVymazat
  10. Zuzko, na někoho je té bolesti a strachu opravdu nandáno hodně. Jste silná a statečná, tak se držte a přeji co nejvíce pohody k uzdravování. Rozdáváte radost, tak ať se vám jí plnou měrou vrací od všech z nás, co vám přejeme hodně zdraví. Vše ať se v dobré obrátí a máte sílu na krásnou keramiku.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  11. Zuzanko, moc Vám držím palečky, atˇ se uzdravíte a máte konečně klid.
    Budu na Vás myslet. Zdraví Hanka Hloušková.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Zuzka, prajem Ti veľa zdravia a síl ďalej v doliečovaní a nech sa Ti choroby už vyhýbajú. To je nad ľudské sily zvládnuť, ale určite bude už len lepšie. A určite daj vedieť ako ďalej, aj pozitívna energia od ostatných lieči. S pozdravom Mmirka

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Zuzko, ještě, že vše dobře dopadlo a nádor nebyl zhoubný. Moc Vám fandím a přeji jen a jen zdraví. Moc obdivuji vaše tvoření a jarmarky. Jednou se k Vám určitě podívám. :o)
    Přeji příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Zuzanko,
    jsi statečná holka to už vím léta. To, že se zdravím jsi na štíru vím také, ale dneska jsi mě dostala do kolen. Musím říci, že každodenní starosti jsou malichernostmi proti tomu, když zdraví hapruje. Strašně moc ti přeji, aby tím ti veškeré starosti skončili a už jsi byla jen zdravá a veselá a šťastná holka a radost, kterou dáváš všem kolem si mohla rozdávat nadále. Kdybych ti mohla něčím udělat radost řekni, ráda to pro tebe udělám. Stále na tebe vzpomínám, vždy když vezmu keramiku do ruky a vkládám do pece. Ten čas patří vždycky tobě, protože ke keramice a počáteční rady mám výhradně od tebe. držím palečky ať už ti je jen lépe.

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Zuzanko, přeji Ti, ať je brzo zase dobře a už tě netrápí zdravotní problémy.
    Hodně zdravíčka a sil ♥
    Jana

    OdpovědětVymazat
  17. Na hysterektomii jsem byla v 38 letech a neměla žádné problémy, až teď v 62 je mám....děsný ! A hysterektomie má vliv i na klouby-mohla by se podle mě psát učebnice - operace páteře, velkých kloubů na rukách i nohách, teď už 2x koleno....., takže na to veliký pozor. Držím pěsti, aby všechno proběhlo bez komplikací a vše bylo jak má být..... Přeji krásné nebolavé dny z Jizerek. Olina
    (o.panochova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  18. Zlatíčko, držím obě pěsti ať už je jenom líp !!!! Myslím na tebe .... Marki

    OdpovědětVymazat
  19. Zuzanko,jsem váš fanda ohledně dekorací a zahrady.Přeji Vám ať je líp.Asi by jste měla přibrzdit a trochu odpočívat a taky myslet na sebe.

    OdpovědětVymazat
  20. Zuzko, držte se, jste velmi statečná. Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  21. Zuzko, poděkování za tuhle otevřenou zpověď, přeji ať je už jenom lépe... a hezké dny
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Zuzko,i já se připojují k zástupu těch,co drží palce.Moc Vám přeji, ať všechny bolesti brzy pominou a Vy můžete zase ve zdraví tvořit všechnu tu krásu, co dokážou jenom Vaše ruce.
    Moc pozdravů a přání už jen lepších, slunečných dní.

    OdpovědětVymazat
  23. Moc mě mrzí, čím jste si musela projít. Máte můj obdiv, že jste taková bojovnice a věřím, že všechno zlé už máte za sebou a z celého srdce přeju už jen zdraví a ničím nerušenou pohodu.
    Mějte krásné dny plné radosti a štěsti, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj. Dlouho jsem na tvém blogu nebyla - mám novou práci a ta mi dává zabrat - někdy mám pocit, že se mi zavaří mozek. No, a dnes na relax jsem šla na tvoje stránky a jsem v šoku. Mám 40 let a když jsem četla tvoje řádky úplně se mi vehnaly slzy do očí. Přeji Ti už žádné takové problémy a už jen dobře. Lada

    OdpovědětVymazat