morkusovic česneky

morkusovic česneky

čtvrtek 31. května 2018

operace prsou část2.

   Moc moc moc děkuji za kupu mailů a nádherných vzkazů, jste zlatíčka, ani nevíte kolik energie krásná slova dodávají.
  Dnes je pátek 1. června a jsem necelé tři dny po operaci, proč? odpověď tu v části1.
Rozhodla jsem se o této operaci a celkovém průběhu, hojení i konečného výsledku psát proto, jelikož je Vás určitě víc které uvažují nebo už  je napadla myšlenka o zmenšení prsou, ale nemají odvahu, hrozně se bojí, stydí, atd....
   Já mám zmenšená prsa z velikosti 70F na výsledné 70B, sice ze zdravotního důvodu (velkého rychle rostoucího nádoru, proto mám nakonec 70B a ne třeba C)
   Upřímně o zmenšení těžkých prsou a vytahaných kůží po dětech i bohužel gravitací, jsem přemýšlela už před 10lety ve 30. Ale pak nastaly ony kloubní problémy a prsa se odsunuly na min. 5kolej i když mě to hrozně štvalo, věčně zaříznutá ramínka od podprsenky, sehnat tu správnou dobře sedící, o plavkách či různém oblečení ani nemluvě .
   Teď, když mám operaci za sebou, říkám si, proč jsem nešla už dřív. Jsem velice mile překvapena, že to vlastně nebolí, tu malinkou bolest, vlastně ani bolest, spíš namožení, bych přirovnala k "přehnání cvičení v posilovně" kdy se druhý den nemůžete hnout, nebo my vesnické když odvozíte tunu briket, písku atd.
   Vybrala jsem si plastickou chirurgii Leticii a pana MUDr. Petra Hýžu, jelikož jsem na něj četla i slyšela jen samou chválu i na Žlutém kopci (onkol. centrum) a mohu to jen potvrdit. Vůbec všichni jsou naprosto úžasní a velice milí, připadala jsem si jak někde v luxusním hotelu.
   Při první konzultaci mě Dr. Hýža vyslechl, prohlídl, přečetl zprávy ze žluťáku a dostala jsem termín, šla ze zdravotních důvodů do týdne, tak jsem ani neměla díky mému jarmarku, čas na něco myslet.
 29. května 2018 na lačno jsem se měla s potřebnými před operačními výsledky dostavit do 11h, na onu plastickou chirurgii, s tím, že jdu na sál téhož dne v 16h, nakonec jsem šla už ve 12h, což bylo milé, ani jsem nestačila být nervózní a ve cca 20h jsem už psala domů, že žiji.
   Přidávám fotky před operací a z průběhu operace, levé je to s nádorem
před levé s nádorem


"střih je hotov"



levé je hotové a "mrška už je pryč"

tu se pracuje na pravém

pan doktor s pomocí

Další pokračování zítra, budu si poprvé sundávat speciální kompresní podprsenku a vyměňovat náplasti a určitě dám aktuální foto.



15 komentářů:

  1. Mila Zuzka,na taketo daco treba velku davku odvahy...myslim tym vsetky tie foto spolu s detailnym popisom.Odovzdavate ostatnym zenam dolezite posolstvo.
    Sama som onkopacientka(moj nador bol zhubny)a som clenkou OZ Amazonky.Sme vsetko zeny s nadorom prsnika a preto k vam citim hlboku spolupatricnost .Zelam vam skore uzdravenie,vela sil a dovodov na usmev.
    My zeny sme velke bojovnicky a viem o com hovorim.
    Dufam,ze sa rekonstrukcia prsnikov podari a budete krasna s krasnymi dudami.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. máš môj nesmierny obdiv a podporu...držím prsty....ja a

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Zuzko, smekám před Vámi, jste odvážná žena..., nevím jestli bych dokázala tohle vše sdílet s ostatními... Držím Vám pěsti, ať jste brzy fit po operaci, a maximálně spokojená se svými "novými prsy". Držte se !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja urcite ne.Zuzi je statecna.Teda popravde z estet.duvodu nejsem pro zadnou plastiku.Zuzcin pribeh je jina kapitola.Drzim palce.Preji zdravi ,stesti!Mejte se vsichni sedmikrasne.JP

      Vymazat
  4. Zuzi,
    šla jsi doslova s kůží na trh!
    To chce velkou odvahu !
    Vůbec bych neřekla, že také ,, bojuješ,,s velkými ňadry.
    Já mám vel. 75 F a jedno prso výrazně menší ,sehnat odpovídající podprsenku, natož plavky :-o
    Trošku jsi mi nasadila brouka do hlavy s tím zmenšením.
    Nevím jestli bych měla nárok i já ze zdravotních důvodů / záda /
    Nicméně přeji ať vše probíhá bez problémů a komplikací a ty jsi se svými ňadry spokojená a hlavně ZDRAVÁ!

    OdpovědětVymazat
  5. Zuzi, ty jsi holka statečná, držím palečky!!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzi, obdivuju odvahu, klobouk dolů. Věřím, že to mnohým pomůže.
    Ať rekonvalescenece probíhá co nejlépe ❤️🙋🏻

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzanko, jsi statečná a je moc dobře, že ses s námi podělila se svými strastmi. Ne každý by to udělal a já si toho moc cením, protože do takové situace se můžeme dostat "natotata" a je dobré vědět, kam a na koho se třeba obrátit. Držím ti pěstičky, měj se fajn ♥ Pa M.

    OdpovědětVymazat
  8. Zuzanko,přeji hodně zdravíčka a štěstíčka.Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Zuzi jsi skvělá,držím palce a určitě bude vše v cajku.Svěřila jsi se do dobrých rukou,tak ať se daří a brzké uzdravení.Krásné dny přejeme.

    OdpovědětVymazat
  10. Vaše zahrada a bydlení je velká inspirace a vždy po shlédnutí Vašich fotografií jdu,zahnat špatné nálady a vylepšit něco na zahradě nebo v doma.Moc Vám přeji brzké uzdravení,žádnou bolest,pevné zdraví a už jen krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  11. Wish you the fastest recovery, Sue! You are a brave lady! Hugs

    OdpovědětVymazat
  12. Zuzko, ani jsem nestihla napsat, že Vám moc fandím, a že vše špatné může být i k něčemu dobré a už je tu příspěvek č. 3. nad kterým se rozplývám. Já vím, že operaci jste prodělala ze zdravotních důvodů, ale výsledek je dokonalý. Přeji brzké uzdravení a hodně radosti do života. D.

    OdpovědětVymazat
  13. Zuzko, smekám před tvou statečností!
    Drž se, Helena

    OdpovědětVymazat